fbpx

PIR: A JÖVŐ SZIGETELÉSE

Van egy anyag, ami segít az épületeinket télen melegen, nyáron hűvösen tartani. Megtalálható középületektől, a lakóházakon át, a csarnokokig, padlótól a tetőig, szinte minden épületszerkezet hőszigeteléseként. A klímaváltozás ellen vívott harcunkban pedig az egyik legfontosabb fegyverünk! A PIR hőszigetelés, napjaink egyik leghatékonyabb általánosan használt szigetelőanyaga. Könnyű, egyszerűen kezelhető és beépíthető, rendkívül alacsony hővezető képessége pedig azt jelenti, összehasonlítva más szigetelőanyagokkal, hogy azonos energiahatékonyságot érünk el, sokkal vékonyabb réteg beépítésével. A PIR rendkívül sokoldalú, szinte bárhol alkalmazható, legyen az magas- vagy lapostető, terasz, padló vagy födém. Az InnoPan PIR hőszigetelés pedig homlokzatra is felhelyezhető, s rendszergaranciával is elérhető. Mindegy, hogy új építés vagy felújítás, a PIR hőszigetelés a leghatékonyabb és egyben a legokosabb választás.

HOGYAN LEHET KÖRNYEZETBARÁT?

Európában az összes energia kb. 40%-át épületekben használjuk fel. Ezen energia több mint 60%-át épületeink fűtésére, illetve hűtésére vesszük igénybe. A szigorodó energetikai követelményeknek való megfelelés egyik alappillére a jól megválasztott szigetelőanyag. Az energiafogyasztás csökkentéséhez és ezzel összefüggésben a klímaváltozás elleni küzdelemben, az épületek jó hőszigetelése az egyik legegyszerűbb és egyértelműen a legfontosabb teendőnk. A PIR az elérhető egyik leghatékonyabb szigetelőanyag, ami igen magas hatásfokú hőszigetelést biztosít minimális vastagság mellett, mivel a lambda értéke, ami a hővezető-képességet jelöli, 0,022 W/mK. Így azonos szigetelési teljesítményt (U-érték) tudunk elérni lényegesen kisebb vastagsággal, vagy azonos vastagság mellett minimum 20%-kal több fűtési-hűtési energiát tudunk megtakarítani, mint más alapanyagú szigetelőanyag használata esetén. A PIR szigetelőanyag kulcsszerepet játszik abban, hogy az épületek 3%-ánál évente átlagosan 80%-kal csökken az épületek energiaigénye.

HOGYAN LEHET KÖLTSÉGHATÉKONY?

Egy ház szigetelésénél bizonyos szempontokat elengedhetetlen figyelembe vennünk a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása során. Az első a hőszigetelés vastagsága, hiszen mindenki szeretné a legjobb térkihasználást elérni. Ez kiemelten fontos lehet egy telek beépítési százalékának maximális elérése esetén vagy telekhatáron álló épületnél. Éppen ezért célravezető a PIR-t választani, ugyanis összehasonlítva más anyagú termékekkel, ezen szigetelőanyagból ugyanakkora hőszigetelési hatásfok eléréséhez minimális vastagságra van szükség. A második szempont a szigetelés költségeihez kapcsolódik. Sokan kizárólag ezt a tényezőt veszik figyelembe a választáskor! Amennyiben PIR hőszigetelő rendszert használunk például egy családi ház esetén legyen az új építés vagy felújítás, ezzel együtt nem csak a helymegtakarítás miatt csökkenhetnek a költségeink, hanem a kimagasló hőszigetelő képesség miatt is.

MITŐL OLYAN SOKOLDALÚ?

Házépítés vagy felújítás során számos problémába ütközhetünk. Melyik anyagot hova érdemes beépíteni? Mit válasszunk magas- vagy lapostetőre, terasz, padló, födém, homlokzat, lábazat, pillér, koszorú, áthidaló, ablakkáva, redőnytok hőszigetelésére vagy belső felületképzés kialakítására? A számtalan kérdés válaszaként jön szembe velünk: PIR-t!  Szinte minden épületszerkezet esetében megoldást jelent ez a nem mindennapi anyag. Optimális védelmet nyújt hideg, illetve meleg ellen is. Segítségével karcsúbb épületszerkezet alakítható ki. Használata egyszerűbb és gyorsabb, mint más termékeké, alacsony térfogatsúlya pedig könnyű kivitelezést tesz lehetővé. Két különböző táblamérettel, azokon belül is két különböző táblacsatlakozási lehetőséggel segíti a beépíthetőségét. Hőszigetelő tábláink lépcsős élképzéssel is kérhetők, ezzel pontosított tábla-összeépítés és csatlakozási hőhídmentesség érhető el. Természetesen egyedi táblaméretek megrendelésére is van lehetőség.

HOGYAN TŰRI A NEDVESSÉGET?

Jelszavunk az időtállóság! A PIR hőszigetelő anyag egy hidrofób, zártcellás habszerkezet. Ez a sajátossága garantálja az InnoPan PIR termék teljesítményének megőrzését, hiszen a víz bizonyítottan rontja egy szigetelőanyag kedvező tulajdonságait. Zártcellás anyag lévén a PIR nem zsugorodik, így nyújt megbízható megoldást épületeink számára.

MITŐL INNOVATÍV?

Adott a kérdés, a válasz pedig nagyon is egyszerű. Mi, az InnoPan csapata mindig azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb minőségű anyagot hozzuk létre és azokat a lehető leggyorsabban eljuttassuk ügyfeleink részére. Ezt a célt szolgája az Európában egyedülálló gyártósorunk, illetve csapatunk szakmai hozzáértése is. Termékeink az egész ország területén már beépítésre kerültek, mezőgazdasági és ipari épületek, csarnokok, közintézmények, társasházak és családi házak hőszigeteléseként. A PIR hőszigetelő anyag élelmiszeripari környezetben, valamint gépészeti rendszerek hőszigetelésénél is alkalmazható. Ügyfeleink részére szakértő kollegáink állnak rendelkezésre lejtésképzés konszignálással, valamint helyszíni szaktanácsadással. A keményhabok közül a PIR az egyik legjobb hőszigetelő képességű anyag és ezen tulajdonságát évtizedeken át meg is tartja. Ezen felül antiallergén, penész és nedvességálló, a rágcsálók és rovarok pedig nem kedvelik. Magas nyomószilárdsága nagy felhasználási teret tesz lehetővé. Ezek a jellegzetességek különböztetik meg más szigetelőanyagoktól és ezért hisszük mi az elégedett megrendelőinkkel együtt, hogy az Innopan PIR a jövő hőszigetelőanyaga.