fbpx

PIR: A JÖVŐ SZIGETELÉSE

Van egy anyag, ami segít az épületeinket télen melegen, nyáron hűvösen tartani, megtalálható stadionoktól a kórházakig, hűtőházaktól a lakóházakig, padlótól a tetőig. A klímaváltozás ellen vívott harcunkban pedig az egyik legfontosabb fegyverünk! A PIR hőszigetelés, napjaink egyik leghatékonyabb általánosan használt szigetelőanyaga. Könnyű, egyszerűen kezelhető és beépíthető, rendkívül alacsony hővezető képessége pedig azt jelenti, hogy összehasonlítva más szigetelőanyagokkal, ahhoz, hogy azonos energiahatékonyságot érjünk el, sokkal vékonyabb réteg is elegendő belőle. A PIR rendkívül sokoldalú, szinte bárhol alkalmazható, akár tető, terasz, padló és ablakkáva hőszigeteléseként vagy lakóházak utólagos szigeteléseként is.

HOGYAN LEHET KÖRNYEZETBARÁT?

Európában az összes energia kb. 40%-át épületekben használjuk fel. Ezen energia több mint 60%-át épületeink fűtésére, illetve hűtésére vesszük igénybe. A szigorodó energetikai követelményeknek való megfelelés egyik alappillére a jól megválasztott szigetelőanyag. Az energiafogyasztás csökkentéséhez és ezzel összefüggésben a klímaváltozás elleni küzdelemben, az épületek jó hőszigetelése az egyik legegyszerűbb és egyértelműen a legfontosabb teendőnk. A PIR az elérhető egyik leghatékonyabb szigetelőanyag, ami igen magas hatásfokú hőszigetelést biztosít minimális vastagság mellett, mivel a lambda értéke, ami a hővezető-képességet jelöli, 0,022W/mK.  Így azonos szigetelési teljesítményt (U-érték) tudunk elérni lényegesen kisebb vastagsággal, vagy azonos vastagság mellett minimum 20%-kal több fűtési-hűtési energiát tudunk megtakarítani, mint más általánosan típusú használt szigetelőanyag használata esetén. A PIR szigetelőanyag kulcsszerepet játszik abban, hogy az épületek 3%-ánál évente átlagosan 80%-kal csökken az épületek energiaigénye.

HOGYAN LEHET KÖLTSÉGHATÉKONY?

Egy ház szigetelésénél bizonyos szempontokat elengedhetetlen figyelembe vennünk a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása során. Az első a hőszigetelés vastagsága, hiszen mindenki szeretné a legjobb térkihasználást elérni. Éppen ezért célravezető a PIR-t választani, ugyanis összehasonlítva a konkurens termékekkel, ezen szigetelőanyagból ugyanakkora hőhatásfok eléréséhez minimális vastagságra van szükség. A második szempont a szigetelés költségeihez kapcsolódik. Érdemes figyelembe venni ezt a tényezőt is, elvégre, ha PIR hőszigetelő rendszert használunk egy családi ház építésénél, úgy ezzel együtt (nem csak a helymegtakarítás miatt csökkenhetnek az árak), a fűtésünk összköltsége is alacsonyabb lesz.

MITŐL OLYAN SOKOLDALÚ?

Az ember, ha házat épít vagy újít fel problémákba ütközhet: Melyik anyagot hova érdemes beépíteni? Mit válasszunk padló szigeteléseként, födémre, tetőre, vagy ablakkávához? A számtalan kérdés válaszaként jön szembe velünk: PIR!  Beszélhetünk akár magas- vagy lapostetőről, mindkét esetben megoldást jelent ez a nem mindennapi anyag. Optimális védelmet nyújt hideg, illetve meleg ellen is. Használata egyszerűbb és gyorsabb, mint más termékeké, valamint egy kifejezetten könnyű hőszigetelő anyagról van szó. Két különböző táblamérettel segítjük a beépíthetőségét, de egyedi táblaméretek leadására is van lehetőség.

HOGYAN TŰRI A NEDVESSÉGET?

A jelszavunk az időtállóság, ha szigetelésről van szó. A PIR hőszigetelő anyag egy hidrofób zártcellás habszerkezet, azaz nedvességet egyáltalán nem képes felvenni. Ez a sajátossága garantálja az InnoPan PIR termék teljesítményének megőrzését, hiszen a víz bizonyítottan rontja egy szigetelőanyag kedvező tulajdonságait. Ezen okból az anyag nem zsugorodik, így nyújt megbízható megoldást nekünk és épületeink számára. Hőszigetelő paneljeink lépcsős élképzéssel is kérhetőek, ezzel a további beázások okozta károk is megszüntethetőek.

MITŐL INNOVATÍV?

Adott a kérdés, a válasz pedig nagyon is egyszerű. Mi, az InnoPan csapata mindig azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb minőségű anyagot hozzuk létre és azokat a lehető leggyorsabban sikerüljön eljuttatnunk ügyfeleink részére. Ezt a célt szolgája az Európában egyedülálló gyártósorunk, illetve csapatunk szakmai hozzáértése. Az ország egész területén dolgoztunk már társasházak, csarnokok és családi házak hőszigetelésével. Ügyfeleink részére szakértő kollegáink állnak rendelkezésre lejtésképzés konszignálással, valamint helyszíni szaktanácsadással is. A keményhabok közül a PIR az egyik legjobb hőszigetelési képességű anyag és ezen tulajdonságát évtizedeken át meg is tartja. Ezen felül antiallergén, penész- és nedveségálló is. Ezek a jellegzetességek különböztetik meg más szigetelőanyagoktól és ezért hisszük mi, hogy a PIR a jövő szigetelőanyaga.