fbpx

A JÖVŐ PIR SZIGETELÉSE?

Van egy anyag, ami segít az épületeinket télen melegen, nyáron hűvösen tartani, megtalálható stadionoktól a kórházakig, hűtőházaktól a lakóházakig, padlótól a tetőig. A klímaváltozás ellen vívott harcunkban pedig az egyik legfontosabb fegyverünk! A PIR hőszigetelés, napjaink egyik leghatékonyabb általánosan használt szigetelőanyaga. Könnyű, egyszerűen kezelhető és beépíthető, rendkívül alacsony hővezető képessége pedig azt jelenti, hogy összehasonlítva más szigetelőanyagokkal, ahhoz, hogy azonos energiahatékonyságot érjünk el, sokkal vékonyabb réteg is elegendő belőle. A PIR rendkívül sokoldalú, szinte bárhol alkalmazható, akár tető, terasz, padló és ablakkáva hőszigeteléseként vagy lakóházak utólagos szigeteléseként is.

MIT TEHETÜNK KÖZÖSEN A JÖVŐ KÖRNYEZETÉÉRT?

Európában az összes energia kb. 40%-át épületekben használjuk fel. Ezen energia több mint 60%-át épületeink fűtésére, illetve hűtésére vesszük igénybe. A szigorodó energetikai követelményeknek való megfelelés egyik alappillére a jól megválasztott szigetelőanyag. Az energiafogyasztás csökkentéséhez és ezzel összefüggésben a klímaváltozás elleni küzdelemben, az épületek jó hőszigetelése az egyik legegyszerűbb és egyértelműen a legfontosabb teendőnk. A PIR az elérhető egyik leghatékonyabb szigetelőanyag, ami igen magas hatásfokú hőszigetelést biztosít minimális vastagság mellett, mivel a lambda értéke, ami a hővezető-képességet jelöli, 0,022W/mK.  Így azonos szigetelési teljesítményt (U-érték) tudunk elérni lényegesen kisebb vastagsággal, vagy azonos vastagság mellett minimum 20%-kal több fűtési-hűtési energiát tudunk megtakarítani, mint más általánosan típusú használt szigetelőanyag használata esetén. A PIR szigetelőanyag kulcsszerepet játszik abban, hogy az épületek 3%-ánál évente átlagosan 80%-kal csökken az épületek energiaigénye.

MILYEN VASTAGSÁGÚ HŐSZIGETELÉSRE LESZ SZÜKSÉGEM?

Egy ház szigetelésénél különböző szempontokat létfontosságú figyelembe vennünk a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása során. Az első szempont a hőszigetelés vastagsága, hiszen mindenki szeretné a legjobb térkihasználást elérni, ezért célravezető a pir-t választani, ugyanis összehasonlítva a konkurens termékekkel, ezen szigetelőanyagból ugyanakkora hőhatásfok eléréséhez, minimális vastagságra van szükség. A második szempont a szigetelés költségeihez kapcsolódik. Érdemes figyelembe venni ezt a tényezőt is, elvégre, ha pir hőszigetelő rendszert használunk egy családi ház építésénél, úgy ezzel együtt (nem csak a helymegtakarítás miatt csökkenhetnek az árak), a fűtésünk összköltsége is alacsonyabb lesz.

MIT KÍNÁL A PIR SZIGETELÉS?

  1. Kitűnő hőhatásfok: energiamegtakarítás és csökkentett CO2 kibocsátás.
  2. Környezeti hatás: az egységnyi termék több mint százszor több energiát takarít meg, mint amennyit előállításához felhasználtak.
  3. Tartósság: tartós teljesítmény, így csökken a felújítás szükségessége, így az idők során forrásokat és energiát takarít meg
  4. Minimális vastagság: Rendelkezésre álló terület magasabb kihasználása
  5. Költségcsökkentés: rögzítések mérete, szerkezeti terhelés stb.
  6. Hatékonyabb munkavégzés: Méretéből és súlyából adódóan, az InnoPan PIR szigetelőtáblákkal történő munkavégzés, könnyebbé és gyorsabbá válik

MIÉRT AZ INNOPAN PIR HŐSZIGETELŐ?

Mi, az InnoPan csapata mindig azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb minőségű anyagot hozzuk létre és azokat a lehető leggyorsabban sikerüljön eljuttatnunk ügyfeleink részére. Ezt a célt szolgája az Európában egyedülálló gyártósorunk, illetve csapatunk szakmai hozzáértése. Az ország egész területén dolgoztunk már társasházak, csarnokok és családi házak hőszigetelésével, ügyfeleink részére pedig, szakértő kollegáink állnak rendelkezésre lejtésképzés konszignálással, valamint helyszíni szaktanácsadással is. Az InnoPan PIR hőszigetelő rendszer kiválóan alkalmas új, valamint felújítandó tetőszerkezetek, padló, terasz, ablakkáva és akár garázsfödém szigetelésére is. 0,022 W/mK hőátbocsátási tényezővel, valamint alumínium és üvegfátyol fegyverzettel vesszük fel a versenyt a hazai és a külföldi gyártók termékeivel szemben. Az InnoPan szigetelőanyagot két eltérő méretben (2400×1200 mm és 1200×600 mm) is gyártjuk, de egyedi igényeknek és egyedi méreteknek, megrendelés esetén eleget teszünk. A keményhabok közül ez az egyik legjobb hőszigetelési tulajdonságú anyag és ezen tulajdonságait évtizedeken át megtartja, emellett antiallergén, penész- és nedveségálló is. Ezek a jellegzetességek különböztetik meg más szigetelőanyagoktól és ezért hisszük mi, hogy a PIR jövő szigetelőanyaga.