fbpx

InnoPan PIR panel

Minden szigetelőanyag más és más, viszont vannak általános hőszigetelő tulajdonságok, amelyeknek egyaránt az összes anyagnak meg kell felelnie. A páraáteresztő képesség, a vízfelvevő képesség, a nyomószilárdság és végül, de nem utolsó sorban a tűzállóság mind-mind hozzájárul egy szigetelőanyag teljesítményéhez. Az InnoPan PIR ezen jellemzők mindegyikében kiválóan teljesít, így válik elengedhetetlenné egy komfortos otthon kialakításához. Hőszigetelő paneljeinket két standard méretben (1200*600, 2400*1200), két különböző fegyverzettel (alumínium és üvegfátyol) gyártjuk, illetve az InnoPan anyagok kérhetőek egyenes és lépcsős élképzéssel is.

Alumínium kasírozású panelek (ALU/Therm)

Az alumínium fegyverzettel rendelkező PIR panel nagy mértékben javítja egy lakóház hőszigetelési értékét. Tetőbe beépítve a külső alumínium réteg a napsugarak jelentős részét visszaveri, míg a belső réteg felelős az épület melegét megtartani a téli hideg ellen. Segítségével családi házunk szigetelése hőhídmentes lesz, valamint párazáró tulajdonságai megakadályozzák a nedvesség bejutását a falakhoz.

Alumínium kasírozású termékünk hővezetési tényezője: 0,022 W/mK.

Teljesítménynyilatkozat

Üvegfátyol kasírozású panelek (MF/Therm)

Üvegfátyol fegyverzetű PIR panelünk is hasonlóan kedvező értékekkel bír és olcsóbb megoldást jelent alumíniummal kasírozott társához képest. Megfelelő választás lehet lábazat, illetve ablakkáva szigeteléseként is, valamint remek nyomószilárdságának köszönhetően lapostető hőszigetelésére is potenciális választás lehet. Ilyen esetekben szakértő kollegáink lejtésképzés konszignációval kapcsolatosan állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Üvegfátyol kasírozású termékünk hővezetési tényezője: 0,024 W/mK.

Teljesítménynyilatkozat

Felhasználási módok

Az InnoPan PIR hőszigetelő rendszereit a családi, ipari, vagy társasházi épületek számos pontján lehet hasznosan és költséghatékonyan felhasználni. Legyen szó lapos-, vagy magastetőről, garázsfödémről, teraszról, vagy padlószigetelésről ALU- és MF/Therm paneljeink mindenhol hibátlanul megállják helyüket.

Homlokzat hőszigetelése

Egy ingatlan hőszigetelése esetén az első és legfontosabb, ami eszünkbe jut, a homlokzati hőszigetelő. Hazánkban mostanáig a legelterjedtebb anyagok – eddig – a homlokzati hőszigetelés terén az EPS, XPS illetve a szálas anyagok voltak. A jövő PIR szigetelése, mint egy új innovatív anyag is már alkalmazható ezen a területen, akár rendszer garanciával is tanúsítva. Kiváló nyomószilárdságának köszönhetően (120 kPa) ellenállóbbá teszi az ingatlan homlokzati szigetelését a mechanikai behatásokkal szemben és 45 perces tűzgátlási határértékkel rendelkezik rendszerben. Hőátbocsátási értékei pedig lehetővé teszik, hogy akár már 6 cm szigetelés vastagság mellett elérjük ugyanazt a kívánt hatásfokot, mint más vastagabb hagyományos szigetelés alkalmazása esetén.

Innopan MF Front-Therm E hőszigetelő lemez: λD= 0,024W/mK

Magastetők hőszigetelése

Az InnoPan PIR ideális választás új tető építéséhez és felújításához is egyaránt. Nagy táblamérete miatt, dőlésszögtől és szarufa kiosztástól függetlenül, kitűnően szolgál otthonunk szigeteléseként. Kiemelkedően magas hatásfokkal (λd = 0,022 W/mK) biztosítja a házak téli és nyári hővédelmét, valamint változatos beépíthetőségével (szarufák alatt és szarufák felett) segíti a hőszigetelő rendszer kiépítését. Magastetők szigetelésével kapcsolatban kiegészítő termékeket is forgalmazunk.

Padló, terasz és garázsfödém hőszigetelése

Az erkélyek és teraszok szigetelésénél a lapostetőre vonatkozó hőtechnikai követelményeknek kell megfelelnünk. Nem elhanyagolható szempont, hogy PIR termékünkkel, csak minimális padlószint emelkedés érhető el, mivel az előírásoknak megfelelő hőátbocsátási tényező kielégíthető minimális építési magassággal. A kétoldali alumínium fegyverzetnek köszönhetően padlófűtési rendszerekhez ideális választás lehet. Családi házaktól egészen ipari csarnokok padlószigeteléséhez is tökéletes megoldás, valamint ablakkávák hőszigeteléseként is kiválóan funkcionál.

Lapostető hőszigetelése

A hőszigetelésnek kulcsfontosságú szerepe van az energiamegtakarításban. Egyre magasabbak a követelmények, a hűtési és fűtési energiaigény csökkentésére. A hővezetési tényezőt figyelembe véve, az InnoPan PIR a leghatékonyabb szigetelési termékek közé tartozik, ami lehetővé teszi a sokkal vékonyabb lemezek használatát, a legtöbb hagyományos lappal vagy egyéb megoldással szemben.