fbpx

PIR: A JÖVŐ SZIGETELÉSE

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

Van egy anyag, ami segít az épületeinket télen melegen, nyáron hűvösen tartani, megtalálható a sportlétesítményektől a közületekig, az ipari létesítményektől a lakóházakig, szinte mindenhol. A klímaváltozás ellen vívott harcunkban pedig az egyik legfontosabb fegyverünk! A PIR hőszigetelés, napjaink egyik leghatékonyabb általánosan használt szigetelőanyaga. Könnyű, egyszerűen kezelhető és beépíthető, rendkívül alacsony hővezető képessége pedig azt jelenti, hogy összehasonlítva más szigetelőanyagokkal, ahhoz, hogy azonos energiahatékonyságot érjünk el, sokkal vékonyabb réteg is elegendő belőle. A PIR rendkívül sokoldalú, szinte bárhol alkalmazható, akár tető, terasz, padló és ablakkáva hőszigeteléseként vagy lakóházak utólagos szigeteléseként is. Lássuk most a felhasználási területek teljes palettáját:

 1. Homlokzat: MF Therm-Front E homlokzati PIR szigetelés. TÜV és ÉMI által bevizsgált, 45 perces tűzgátlási határértékkel és rendszer tanúsítással is elérhető. λD = 0,024 W/m2
 2. Nyílászáró káva: MF Therm-Front E 20-60 mm-ig. A legkedvezőbb U érték elérése érdekében vékony szigetelési vastagság esetén is. Nyomószilárdság 120 kPa.
 3. Lapostető: Ajánlott ALU/Therm vagy MF/Therm 14, 15, 16, 18, 20 cm termékvastagság egy rétegben (F) lépcsős kialakítással. XL 2400×1200 mm táblamérettel.
 4. Lábazat: MF Therm-Front E. A zártcellás habszerkezet és a 120 kPa nyomószilárdság együtt teszi optimális megoldássá. Homlokzati szigeteléssel együtt vagy külön is alkalmazható.
 5. Talajon fekvő padló: 1200×600 mm lépcsős vagy egyenes élképzéssel. Alumínium vagy üvegfátyol kasírozással. Padlófűtés esetén az ALU/Therm termékünk javasolt, a kasírozás anyagának köszönhetően, beépített hőtükörrel.
 6. Teraszfödém: Teraszok alatti fűtött lakóterek hőszigeteléséhez leginkább ajánlott termékeink az ALU/Therm vagy az MF/Therm 1200×600 mm-es táblamérettel, 6 cm vastagságtól (F) lépcsős kivitelben is, a vékonyabb szerkezeti vastagság eléréshez.
 7. Magastető: Hosszú évek óta bizonyított tetőterek hőszigetelésénél. A fűtött tetőteret határoló szerkezetre vonatkozó követelmény jelenleg U= 0,17 W/m2K, melyhez ALU/Therm XL, F 2400×1200 mm-es termékünk ajánlott, lépcsős élképzéssel, jellemzően 10-20 cm vastagságban beépítve. A beépítéshez szükséges minden rendszerelemmel rendelhető.
 8. Vasbeton koszorúk/áthidalók: Azoknál a falazó elemeknél, ahol az üregszerkezetben elhelyezett hőszigetelő található, problémát okoz a koszorúk magas hatásfokú hőszigetelése. Az MF Therm-Front E szigetelőanyag megoldást kínál ilyen esetekre is, 2-20 cm termékvastagsággal.
 9. Beépített redőnytok alatt: ALU/Therm vagy MF/Therm termékünk ajánlott 20, 30, 40 mm vastagságban a rendelkezésre álló kevés hely miatti hőhíd kialakulásának elkerüléséhez. λD = 0,022 W/m2K λD = 0,024 W/m2
 10. Pillérek: Legyen az kerámia vagy vasbeton, a hőszigeteléséhez a legideálisabb az MF/Therm anyagunk, 1200×600 mm-es táblaméretben, mely 2-20 cm közötti vastagsággal elérhető.
 11. Elemmagas áthidaló: Az ilyen típusú áthidalók elhelyezésénél a hőhídmegszakítás elsődleges kritérium. Jellemzően, mint a redőnytok alatti szigetelésnél. PIR szigeteléseinkkel elkerülhető a penész megjelenése a nyílászárók fölött.

Lejtésképzés: Építész tervek alapján mérnök kollégánk által elkészített mennyiségszámítást követően kerül gyártásra és az alaplemezzel együtt szállítjuk.